Home | Skûtsjesilen Wâldsein

Woudsend is hét kloppende hart van het skûtsjesilen

Niet voor niks worden op het Heegermeer iedere donderdagavond in het voorjaar en zomer, door zowel SKS als IFKS skûtsjes trainingsavonden gehouden. Jaarlijks organiseert wedstrijdcommissie van Woudsend op de tweede maandag van de SKS-wedstrijden, de Woudsend wedstrijd. En indien nodig staan ze de dag erna weer klaar om de inhaalwedstrijd te organiseren.

Skûtsjesilen & Tradities

Vele toeschouwers weten op de wedstrijddag Woudsend op de Indyk of op het water te vinden. Zowel de routebespreking, als de traditionele prijsuitreiking in de avond met de in het Frysk kostuum geklede dames is een begrip bij alle skûtsje liefhebbers. Alle officiële vergaderingen van de SKS worden in Woudsend gehouden.

Kommisje skûtsjesilen Wâldsein

Al jaren zijn de wedstrijdcommissie, eigenaren stichting van de Klaas van der Meulen en sponsorcommissie nauw met elkaar verbonden. Iedere commissie voert zijn of haar eigen taken uit, denk aan het behoud van de Klaas van der Meulen en organisatie van de wedstrijd dag in Woudsend.  
Om deze samenwerking nog beter en duidelijker te laten verlopen is er voor gekozen om vanaf 2024 te gaan samenwerken onder 1 commissie: “Kommisje skûtsjesilen Wâldsein”. Deze commissie bestaat uit een aantal afgevaardigden van de wedstrijdcommissie, eigenaren stichting en sponsorcommissie. Met als doel: